Newsletter

Bądź na bieżąco z najnowszymi informacjami dotyczącymi Cyfrowego Polsatu i spółek zależnych. Zapisz się do bezpłatnego newslettera serwisu cyfrowypolsatnews.pl.

Kontakt

Warto odwiedzić

Twitter

Facebook

"Z CZEKOLADĄ W KUCHNI" - LUTOWA NOWOŚĆ TELEWIZJI POLSATDrukuj

Polsat (HD)
Już od 6 lutego, w każdy weekend lutego Telewizja Polsat zaprasza na nowy program kucharza i dziennikarza kulinarnego Grzegorza Łapanowskiego i Mistrzyni Cukiernictwa Joanny Profus – "Z Czekoladą w kuchni". Prowadzący zaprezentują w nim tajniki kuchni z różnych zakątków świata, zdradzą tajemnice rozmaitych słodkich składników i pokażą jak je połączyć w smaczną całość.

Seria "Z Czekoladą w kuchni" składa się z ośmiu odcinków, emitowana będzie w każdą sobotę i niedzielę o godzinie 17:40. W każdym odcinku dwoje prowadzących: Grzegorz Łapanowski oraz Joanna Profus przedstawią przepis na wyśmienitą potrawę z wykorzystaniem czekolady. Joanna zaznajomi widzów ze sztuką przygotowywania deserów – pokaże jak usmażyć hiszpańskie pączki z czekoladą, lub jak przygotować bezy i tarty. Grzegorz natomiast wyczaruje wyśmienite dania, łącząc na pozór niepasujące do siebie składniki takie jak polędwica wołowa i gorzka czekolada, czy kaczka i sezamki. Zapraszamy na pełen ciepła, humoru i kulinarnych ciekawostek program – pierwszy odcinek już 6 lutego w Telewizji Polsat.

Grzegorz Łapanowski – juror "Top Chef", kucharz i dziennikarz kulinarny, jest stypendystą "Culinary Dyplomacy" Departamentu Stanu USA. Gotował z najlepszymi, m.in.: Wojciechem Modestem Amaro, Kurtem Schellerem i Robertem Sową. Autor książek: "Smakuje", "Dwie Ryby", "Najlepsze przepisy dla całej rodziny". Wspólnie z bliskimi mu ludźmi prowadzi Fundację na rzecz edukacji kulinarnej dzieci i młodzieży – "Szkoła na widelcu". W Polsat Cafe prowadził program "Misja stołówka".

Joanna Profus – Mistrzyni Cukiernictwa E.Wedel, której specjalnością jest wykonywanie dekoracji z użyciem czekolady. Mistrzyni Polski młodych cukierników. Na co dzień tworzy słodkie dzieła w wedlowskiej Pracowni Rarytasów. Jako pierwsza w Polsce zainicjowała trend łączenia mody z czekoladą.
#1 | Prokop dnia 09.02.16 20:26
Lubię słodycze i lubię ciekawostki kulinarne - program w sam raz dla mnie hehe. Łopanowski robi kawał dobrej roboty edukując żywieniowo, za co szacun. A lutowy program Polsatu w miły sposób osłodzi oczekiwanie na wiosenną ramówkę.

Dodaj komentarz

Nick:

Kod potwierdzający:
Kod potwierdzający